Pomlad v Lepeni Apartmaji Pretner

Ste že našli svoj zaklad?

Tudi vi letos vidite veliko veveric? Lani nas je narava zares obilno obdarila z orehi in kot kaže, so te dobrote pomagale ljubkim vevericam pri preživetju. Ko opazim kakšno veverico, se mi takoj nariše nasmeh na obraz. V svojem že na videz mehkem temnorjavem kožuščku z belo liso pod vratom so tako zelo ljubke. In njihov plašen, a zvedav pogled izžareva toliko topline.

Kakšne veverice smo pa mi?

Kako že pravijo … darovi so skriti in potrebno jih je iskati. Ali uspete v vsakdanu opaziti kakšen dar, čudež? Že Einstein je rekel, da življenje lahko živiš na dva načina: kot da nič na svetu ni čudež ali pa da je vse na svetu čudež. Že to, da smo živi, je čudež. Ni res?

Zanima pa me, kako vi doživljate in razvijate ta potencial čudeža, ki vam je bil dan? Si vzamete vsaj enkrat na teden, če ne že vsak dan, kot bi si želeli, čas zase? Kako se razvajate? Zaupam vam, kako se razvajam jaz.

Pustim razvajati svoje čute. Najbolj, najhvaležnejše in najpristnejše mi čute neguje Narava. In kje je trik? Bolj kot svoje čute razvajaš, bolj jih tudi razviješ, izostriš. Sem ena tistih srečnic in srečnežev, ki sliši kukavičje petje, opazi izmuzljivo veverico, vonja divje rože, zazna prvi sončni žarek … Zaprem oči in poslušam zvoke Narave, se bosa sprehajam po sveži travi … Tudi to je čudež.

Ker berete moj blog, se mi dozdeva, da vas korak rad popelje v hribe, pa tudi čez doline … V gorah je še sneg in marsikdo se raje kot v snegu v gore podaja poleti ali jeseni. Uh, a toliko časa bomo še čakali na pohod? Ni treba. Po naši dragi zemljici je speljana cela mreža poti, ki nas vodijo po dolinah ali pa manjših vzpetinah. Poznate pot Juliano?

Juliana je krožna pohodniška daljinska pot, ki skupaj šteje kar 330 kilometrov. Vije se po Posočju in na Gorenjskem ter tako obkroži Julijske Alpe. Razdeljena je na dvajset etap, ki v povprečju merijo 17 kilometrov. In v čem je hoja po Juliani posebna, drugačna od osvajanja vrhov? Julianine poti nas pravzaprav ne vodijo na noben vršac. In ravno v tem je čar: raziskovati hribčke in doline, spoznati bogato kulturno in etnološko dediščino, okusiti lokalne dobrote in ob vsem tem občudovati krasne vrhove.

Hoja po razglednih planotah, bujno zelenih dolinah, ob bistrih vodah, lahkoten sprehod skozi staro vaško jedro, občutenje pristnega lokalnega utripa, čaranje v skrivnostnem gozdu. Kot nekakšna hoja nazaj k sebi. Ali pa stran od tistega, kar za vas ne deluje več. Iskanje svojega zakaj, občutenje hvaležnosti za Naravo in v sožitju z njo krepitev sebe. To so le nekatera doživetja, ki jih lahko občutite tudi vi. Na katero etapo se boste podali?

Poti so označene z oranžno oznako, ki nosi črki J in A. Obdaja ju, po mojih očeh, simbol za neskončno. Kaj pravite pa vi? Nas hoja po Juliani pelje v neskončnost, večnost? Iskanje zaklada je večno in vsak korak na tej poti je čudež.

Maham vam Julija 🙂

Če imate kakšno vprašanje, mi lahko pišete na julija@apartmapretner.com ali me pokličete na 041 576 314.

Če želite izvedeti več o meni, kliknite na sliko 😉

Želite še več takih vsebin? Kliknite na spodnji gumb in se prijavite na e-novice in prejemali boste vsebine, ki jih ne delim nikjer drugje, samo po e-mailu.

V zahvalo za prijavo pa boste prejeli še prav poseben, brezplačen vodič po Bovškem s tremi idejami za navdihujoč izlet in nepozabno kulinarično doživetje 🙂 Kliknite na spodnji gumb in se prijavite: