Brca v rit.

Pozdravljeni in dobrodošli na mojem blogu. Ime mi je Julija in neskončno sem hvaležna, da je spletna stran prišla na dan in z njo tudi blog. Tu z vami delim osebne zapise, moja doživljanja Lepene, širše doline Soče, vse od vrhov do nižin.

Naj se vam predstavim. Sem Lepenčanka, in čeprav sem videla sicer že nekaj sveta in je mnogokje resnično čudovito, mi je Lepena najljubši košček sveta. Zakaj? Obožujem zeleno, bistre, zelene vode in gozdove. Mir, jasno zvezdnato nebo in prodorno ptičje petje. Ni čudno, da mi je narava neusahljiv vir ustvarjanja.

Po izobrazbi sem prevajalka in ravno povezovanje s tujimi kulturami in jeziki me je gnalo v svet. Verjamem v moč energije in da je vse življenje ‘samo’ energija. Nasmeh na obraz mi narišejo na videz preproste podobe: mojstrsko izrezljan, živo zelen list, pogled plašne veverice, let živo rumenega metulja, prvi in zadnji žarek sonca na strmih policah in lesketanje polne lune. In vem, da nič od tega ni samoumevnega.

Zakaj je naslov tega prispevka Brca v rit? Ker sem si nadvse hvaležna, da sem se, po domače povedano, brcnila v rit in se spravila ustvarjat blog. ‘Začni z blogom, ki ga imaš v glavi,’ sem slišala na eni delavnici. Poznate to, ko se vam v glavi zvrsti 1001 ideja in se — v glavi — vse do potankosti dodela, ideja pa ne pride na dan, ker je že v glavi vse narejeno?

Zato sem se namenila zapisovati in deliti svoje monologe in cvetoče navdihe s svetom. S tistimi, ki bi vas te vsebine zanimale in vas morda celo navdihnejo za kaj, s čemer sami odlašate. Ali pa vam dajo idejo za izlet, vam približajo Naravo ali preprosto polepšajo dan. Kako je lahko še boljše kot to?

Naj vam bodo moji zapisi v doprinos. Če želite stopiti v stik z mano, mi lahko pišete na julija@apartmapretner.com ali pa me pokličete na 041 576 314.

Spodaj pa vam maham iz okolja, kjer sem resnično v svojem elementu 🙂 Voda 💙

Želite prejemati še več posebnih vsebin na temo doline Soče? Kliknite na spodnji gumb in se prijavite na moje e-novice in prejemali boste vsebine, ki jih ne delim nikjer drugje, samo po e-mailu:

V zahvalo za prijavo pa boste prejeli še prav poseben, brezplačen vodič po Bovškem z idejami za navdihujoče izlete in nepozabna kulinarična doživetja 🙂 Kliknite na spodnji gumb in se prijavite: