Kdo smo

Smo družina Pretner v Lepeni in vabimo vas, da svoj dopust preživite v naših apartmajih. Toplo vas bomo sprejeli Salvi, Jožica, Lucija, Tončka in Julija, ki vam pišem te vrstice.

Kaj ljudje najbolj cenijo pri nas? Gostoljubnost, pristnost in mir, saj smo odmaknjeni od glavne ceste in hkrati popolno izhodišče za planinske izlete. Smo zakladnica idej, kako odkrivati bisere naše doline.

Na kmetiji imamo ovce, a le toliko, da prav vsako poznamo po imenu. Dajejo nam mleko za slasten sir in skuto, pa tudi sirotko. Molža in sirjenje potekata ročno, po večstoletni tradiciji. Na kmetiji domujejo še kokoši, ki nas razvajajo z domačimi jajci, in prisrčne mačke.

Poleti je naša dolina dobro obiskana, cveti, ima pa tudi barvita jesen svoj čar. In zeleneča pomlad.

Najdete nas na sredini doline Lepene, na levi strani Lepence, v zaselku, do koder vas pripelje makadamska cesta.

Od tod se vam odpirajo dih jemajoči razgledi, obdajajo nas visoki vrhovi, bistre vode, bujen gozd, pa tudi nekaj ravnice, ki jo za kmetijo skrbno obdelujemo.

Kadarkoli se boste odločili, da nas obiščete, verjamemo, da boste odšli polni navdihujočih spominov in z željo, da se še kdaj vrnete v te kraje.

Naša družina in kmetija

Jožica in Salvi sta vrata svojega doma odprla že leta 2003. Vmes smo ogromno nadgradili, obnovili in zdaj s skupnimi močmi peljemo naprej.  Vaši zadovoljni obrazi, nasmehi in iskrene besede nam največ pomenijo. Hvala vam.

Mlajša hči Julija si prizadeva, da pelje tradicijo gostoljubja naprej, tako da je ponudbo družine Pretner še dodatno nadgradila. Z vami deli tudi zanimive zapise o svojem doživljanju doline. Toplo vabljeni na Julijin blog, saj tam najdete sveže ideje za izlete. Lahko pa se prijavite tudi na e-novice, kjer deli čisto unikatne vsebine na temo gornje doline Soče.

"Dodana vrednost bivanja v apartmajih Pretner je vsekakor njihova topla domačnost, prijaznost in ustrežljivost, zaradi katerih sem se kot gost resnično vedno počutil sprejetega in dobrodošlega."
- Sebastjan Koželj, Kamnik